За нас

Вие попаднахте на едно необикновено място! С арт хотел Каза Арт създадохме за Вас една нова дестинация в България, която дефинира по нов начин удоволствието от уикенд и почивка. Хотел Каза Арт в Орешак, до Троянския манастир, е уникален по своята концепция, замисъл и изпълнение – симбиоза от изкуство, артистични мебели и фантастична кулинария. Може да бъде описан като бутиков хотел, арт хотел или семеен хотел – ние сме дори и повече от това! На такова разнообразие не може да бъде поставен обикновен етикет. Семейният хотел Каза Арт се е доказал като една невероятна и цветна дестинация в красивия, наситен с история пейзаж.

Идеята беше да се създаде нещо ново, различно, уникално и безкрайно уютно – наслада за всички сетива. Във връзка с това, интериорът на всяка стая е индивидуален и изразява уникална тема, натурален елемент и материал. Целият хотел Каза Арт – стаи, лоби, ресторант, тераси, градини и басейн, са декорирани с много любов и отдаденост към всеки детайл от нашия отдел за интериор. Концепцията е разработена от собствениците Биляна Милушева-Петров и Пламен Петров. Всички мебели и декоративни елементи са достъпни за покупка чрез хотел Каза Арт. Хотелът функционира също като Шоурум за мебели и интериор „Каза Арт“. Приветстваме всички свои гости с радост и с обещанието за едно вълнуващо и уникално преживяване!

История

Хотел Каза Арт създават Пламен Петров - художник и мебелен производител  и Биляна Милушева – галерист и интериорен консултант. В едно от най-привлекателните и колоритни кътчета в Троянския балкан - с. Орешак, двамата творци създават уникална архитектура и дизайн, нестандартен арт хотел със седем стаи, четири студиа, три апартамента, малък спа кът, лоби бар и ресторант. От създаването си хотелът еволюира постоянно,  усъвършенства облика си чрез аранжиране,  интериорни нововъведения и промени на външните зони. Тъй като нашият хотел е и  шоурум, ние имаме възможност да създаваме нови интериорни концепции и да носим уют и атмосфера за всички.

Философия

Гостоприемство

Всеки кът, всяка мебел, всеки детайл в Art Хотел Casa Art създадохме с огромното желание да се хареса от нашия най-велик критик и ценител – нашия гост. Целият екип на Хотел Casa Art е мотивиран и готов да изпълни максимално желанията на гостите си.

Уникалност

Хотел Casa Art се отличава с неповторимо интериорно решение за всяко помещение, с уникалното представяне на кулинарни изобретения, с арт избор на уъркшопи, разходки и спортни активности, със специално подбрани културни мероприятия и забавления.

Емоционалност

Повечето хотели предлагат нощувки. Хотел Каза Арт предлага емоции! Вярваме, че ние хората сме резултат не само от  гени, култура и ценностна система, а преди всичко изражение на нашите емоции. Концепцията на Хотел Каза Арт се базира на тази вяра и се опитва да задоволи в максимална степен емоционалната потребност на гостите си.

Качество

Качеството на материaлите, на изработката на мебелите, на храната, на услугите в Хотел Casa Art са за нас толкова важни, колкото приветливостта и сърдечността във взаимоотношенията - както с всички членове на нашият екип така и с нашите гости-ценители.

Изкуство

Casa Art означава дом на изкуството. Във философията на Хотел Casa Art изкуството представлява едно централно измерение и присъства с картини, пластики, витражи, както на собственика - художника Пламен Петров, така и на други български и чужди автори.

Иновативност

Иновативна е идеята ни, философията на всяка от стаите в хотел Каза Арт да интерпретираме не само по интериорен, но и по кулинарен път. Иновативни са мебелните ни решения. Иновативно е предлагането на уъркшоп по изграждане на собствен мебелен уникат. Иновативни сме в предлагането на топ-бизнес семинари в кооперация с топ световни консултанти.

Ековизия

Хотел Casa Art не е само арт хотел, но и еко хотел. Хотелът е построен в голяма степен с екологично чисти материали като стари каменни стени и тухли за камините, както и греди за някои от мебелите и масите в ресторанта. Всички мебели са от масивно дърво, лаковете не съдържат вредни съставки. Аксесоарите са от керамика, стъкло, свежи или сухи светя както и от порцелан. Приятният аромат в стаите, лоби бара и ресторанта е постигнат с естествени планински растения и цветя и билки като мащерка, лавандула, зърна от кафе, изсушени портокалови и лимонови ленти. В кухнята на Хотел Casa Art се използват също така екологично чисти хранителни продукти.

Архитектура и интериор

Архитектурата нa Hotel Casa Art базира на възрожденската българска архитектура с характерните за нея каменни стени и раздвижени покриви. В значителна степен съоснователите Биляна и Пламен ползват материали, събирани от стари български къщи, като например каменните плочи за покривите, камъните и тухлите за стените и за камините. Тези елементи с дълбока носталгична стойност двамата експериментатори транспортират в настоящето, комбинирайки ги с модерни материали, смели цветове и артистичен дизайн.

Смелите решения в цветовете на фасадите на Art Хотел Casa Арт шокират първоначално архитекта и всички  приятели и познати. Биляна и Пламен се спират на четирите най-любими цвята на художника Пламен Петров – жълто, оранжево, синьо и зелено. Тези цветове се утвърждават по-късно като корпоративни цветове на Art Хотел Casa Art. Намират се в логото, в бордовете на пода, в колажите на колоните, в комините, във витража на портата, в пачуърка на диваните в лоби бара, в столовете в ресторанта и в рисуваните чаши и чинии, както и в осветителните тела.

Концепцията на стаите в Art Хотел Casa Арт базира на артистични интериорни решения и въобрaжения, индивидуално представени във всяко едно от помещенията. С многообещаващи имена на всяка от стаите като – Еко Арт, Етноромантика или Палитра, Биляна и Пламен се стремят да създават пространства с дълбоко eмоционална сложност и артистично излъчване.

Биляна и Пламен проектират индивидуалното решение на стаите, лоби бара и ресторанта в Хотел Casa Арт с огромно желание и любов към всеки детайл. Различните помещения се изпълват с живот с помощта на пасващи на съответната тема мебели,  лампи, цветови решения, текстури на платове, аксесоари.

Разрезите между баните и стаите в Хотел Casa Арт е решение, с което се опитахме от една страна да вкараме дневна светлина в банята. От друга страна, искахме да се получи една естествена връзка между стаите и баните, като една обща сцена на съответната тема.

Пространството на стаите увеличихме като оставихме таваните да следват формата на покривите. Релакс кът бе предвиден първоначално за галерия. “На второ четене” видяхме в този кът един чудесен Релакс кът с прекрасна дневна светлина, перфектна топла връзка между двете крила на хотела и невероятна гледка към Балкана.

За мебелите в ресторанта Биляна и Пламен използват греди от стари български къщи, които претърпяват модерна интерпретация. Комбинират ги със живописни шкафове и столове, лакирани в четирите корпоративни цвята.

Стаи

Тематичните стаи на хотел Каза Арт са вдъхновени от основните сили във Вселената – Море, Земя, Слънце, Луна, Въздух, Вятър, Любов. Всяка една е обзаведена с различен интериор и артистични мебели, допълващи тематиката. Хотел Каза Арт е Вашето преживяване да бъдете различни, нестандартни, неповторими! Бъдете наши гости - през Вашия уикенд, Вашата почивка или Вашето бизнес събитие!

Искате да научите повече за хотел Каза Арт?

Просто ни се обадете или ни оставете съобщение. Нашият персонал ще отговори с удоволствие на всеки един Ваш въпрос!