Архитектура и интериор

Архитектурата нa Hotel Casa Art базира на възрожденската българска архитектура с характерните за нея каменни стени и раздвижени покриви. В значителна степен съоснователите Биляна и Пламен ползват материали, събирани от стари български къщи, като например каменните плочи за покривите, камъните и тухлите за стените и за камините. Тези елементи с дълбока носталгична стойност двамата експериментатори транспортират в настоящето, комбинирайки ги с модерни материали, смели цветове и артистичен дизайн.

Смелите решения в цветовете на фасадите на Art Хотел Casa Арт шокират първоначално архитекта и всички  приятели и познати. Биляна и Пламен се спират на четирите най-любими цвята на художника Пламен Петров – жълто, оранжево, синьо и зелено. Тези цветове се утвърждават по-късно като корпоративни цветове на Art Хотел Casa Art. Намират се в логото, в бордовете на пода, в колажите на колоните, в комините, във витража на портата, в пачуърка на диваните в лоби бара, в столовете в ресторанта и в рисуваните чаши и чинии, както и в осветителните тела.

Концепцията на стаите в Art Хотел Casa Арт базира на артистични интериорни решения и въобрaжения, индивидуално представени във всяко едно от помещенията. С многообещаващи имена на всяка от стаите като – Еко Арт, Етноромантика или Палитра, Биляна и Пламен се стремят да създават пространства с дълбоко eмоционална сложност и артистично излъчване.

Биляна и Пламен проектират индивидуалното решение на стаите, лоби бара и ресторанта в Хотел Casa Арт с огромно желание и любов към всеки детайл. Различните помещения се изпълват с живот с помощта на пасващи на съответната тема мебели,  лампи, цветови решения, текстури на платове, аксесоари.

Разрезите между баните и стаите в Хотел Casa Арт е решение, с което се опитахме от една страна да вкараме дневна светлина в банята. От друга страна, искахме да се получи една естествена връзка между стаите и баните, като една обща сцена на съответната тема.

Пространството на стаите увеличихме като оставихме таваните да следват формата на покривите. Релакс кът бе предвиден първоначално за галерия. “На второ четене” видяхме в този кът един чудесен Релакс кът с прекрасна дневна светлина, перфектна топла връзка между двете крила на хотела и невероятна гледка към Балкана.

За мебелите в ресторанта Биляна и Пламен използват греди от стари български къщи, които претърпяват модерна интерпретация. Комбинират ги със живописни шкафове и столове, лакирани в четирите корпоративни цвята.

Искате да научите повече за хотел Каза Арт?

Просто ни се обадете или ни оставете съобщение. Нашият персонал ще отговори с удоволствие на всеки един Ваш въпрос!