Керамика

В бутиков хотел Каза Арт имате уникалната възможност да вземете участие в  една художествено керамична работилница. Вие ще проектирате своя собствена керамика и ще нарисувате с помощта на невероятни местни керамични художници. Създайте нещо със собствените си ръце, както нашите предци в продължение на хиляди години по-рано. Изкуството на керамика и грънчарство е дълбоко вкоренена в българската култура, особено в планинския район на Троян. Винаги усмихнатата и благоразположена към всички художничка-керамик Роси има свое собствено керамично ателие в нашата зала за семинари, и ще дойде при нас, когато е необходимо. Организираме семинари  по грънчарство и керамика за всички възрасти и нива, както и учители и съоръжения за индивидуални и групови уроци.

 

Изработване на съд от глина включващи два метода и изпичане „на бисквит“ след изсушаване на изделията при нас (минимум 2 месеца):

  • На грънчарско колело
  • Ръчно с фуршова техника 

Общо времетраене на курса, включващо двете техники  : 2 часа 

*изпичането  „на бисквит“ се извършва след изсушаване на изделията при нас (минимум 2 месеца)

 

Допълнителен уъркшоп на другия ден по Ваше желание за декориране на Вашите съдове със специфични бои „ангоби“. Следва изсушаване на съда и двойно изпичане с глазура. Изпращане до адрес.

Времетраене на допълнителния уъркшоп: 1 час

 

Искате да научите повече за хотел Каза Арт?

Просто ни се обадете или ни оставете съобщение. Нашият персонал ще отговори с удоволствие на всеки един Ваш въпрос!