Пазарен ден в Троян

Открит пазар в Троян

Както във всеки един град, така и в Троян пазарът е част от седмичните дела и историята на града всеки четвъртък на ул. „Опълченска“ номер 3 на седем километра от Casa Art. Той е мястото, където се засичат всички слоеве на обществото и мястото, където можете да откриете всичко (от провизии и растения до стоки за бита и дрехи) посред бял ден.
До началото на XX век тази забележителност е била несъществуваща в балканското градче. Причината за това е неговата изолираност от околните селища поради лошите пътища. Пътят за Ловеч е възпрепятстван от непроходима скала над града. Пътят за Севлиево и Габрово е пресечен от много бродове, от които два на р. Видима са големи и дълбоки. Пътят за Тетевен се прекъсва от блатиста

 

местност при Червения мост на Лесидренската река. Единствено пътят за Карлово през Балкана е проправян от време на време за кираджии.
Благодарение на Дамян Ненов Шипковенски – председател на Постоянната комисия в Ловеч, след 1900 година Пресечената скала над Ловеч е пробита. По инициатива на троянските народни представители Радион Йосифов, Никола Гимиджийски и Цвятко Таслаков държавата построява около 40 каменни мостове над реките Бели Осъм, Черни Осъм, Видима.

В случай че проявите интерес към това ежеседмично събитие, просто се обърнете към рецепция! С радост ще ви дадем повече информация и при нужда ще Ви уредим транспорт!

Искате да научите повече за хотел Каза Арт?

Просто ни се обадете или ни оставете съобщение. Нашият персонал ще отговори с удоволствие на всеки един Ваш въпрос!