Забележителности

Потънал в омайните и просторни поли на Троянския Балкан, хотел Casa Art е с чудесно местоположение. Това се дължи не само на факта, че сме локализирани в благодатен от към природа и климат район, но и заради забележителностите, които се намират близо до нас.

В Орешак ще откриете махала Баба Стана, Националното изложение за художествени занаяти, Троянски манастир. Малко след това ви очаква Природонаучният музей в село Черни Осъм, както и китния Зелениковски манастир, локализиран на 10 километра след музея.

А в град Троян, намиращ се на 5 километра от Casa Art, ще откриете музея на занаятите. Само на 15 км. от хотела ще отриете и римската крепост „Состра“, която се намира посока град Ловеч, който е също забележителност, която не бива да се пропуска.

Около хотел Casa Art, ще откриете градовете Априлци, Плевен, Габрово, Велико Търново и забележителностите около тях като Крушинските водопади до с.Крушуна, минералните бани в с. Чифлик и пещерата „Божиите очи“ край село Карлуково.

 

 

В района около село Орешак и град Троян може да посетите забележителности като Троянския манастир, третия по големина в България. В близост до него са залите на  "Националното изложение на художествените занаяти и приложни изкуства", а в съседното - село Черни Осъм се намира Природонаучният музей с експонати на всички животински видове от Стара планина.

На любителите на природата предлагаме пешеходни маршрути в планината с водач, а тези, които предпочитат, колоезденето могат да наемат при нас колело. За Вас можем да организираме моторни приключения или уроци по езда, а през зимата - курортът Беклемето  на 28 км. от хотел КАЗА АРТ предлага чудесни възможности за каране на ски.

Image Троянски манастир Image Национално изложение за художествени занаяти Image Махала Баба Стана Image Природонаучен музей в Черни Осъм Image Зелениковски манастир Image Пазарен ден в град Троян Image Музеят на занаятите в Троян Image Римска крепост "Состра" Image Водопад "Скока" - с. Калейца Image с. Чифлик - минерални бани Image Априлци Image Ловеч Image Крушунски водопади Image Пещера "Божиите очи" край Карлуково Image Плевен Image Габрово Image Велико Търново

Искате да научите повече за хотел Каза Арт?

Просто ни се обадете или ни оставете съобщение. Нашият персонал ще отговори с удоволствие на всеки един Ваш въпрос!