С. Чифлик – минерални бани

Минералните бани в  Чифлик се намират на около 15 км. от хотел Casa Art!

Селото е разположено на горното течение на река Бели Осъм, сред хълмовете на Троянския балкан в непосредствена близост до курорта Шипченски минерални бани.  Най-ниската част е с 600 м. надморска височина, а най- високата е връх  Боба (1707 м.). Съчетанието на планина и минерална вода го прави предпочитано място за туризъм както от хора, любители на спа релакса, така и от планинарите, които предпочитат кратни и приятни преходи по пътеките на Балкана.

Чифлик се оформя като  бързо развиващ се курортен комплекс най-вече заради наличието на горещ минерален извор. Минералната вода тук е с температура 50 С. В  близост до минералния извор вече има изграден  голям открит басейн с олимпийски размери. Големият басейн работи от средата на май до края на септември.

Минералната вода на Чифлик по състав  се доближава до тази в Горна Баня, Банкя, Хисар, Момина Чешма и Вършец и може да се използва за лечение при много заболявания: болести на опорно-двигателния апарат, неврологични болести, нефро-урологични, сърдечно-съдови, ендокринно-обменни и алергични заболявания. Лечебно-профилактичните свойства на минералната ворда се определят от комплексното действие на нейните лечебни фактори – наличните химични компоненти и специфично действащите съставки.

Село Чифлик се намира на около 20 км. от хотел Casa Art!

Искате да научите повече за хотел Каза Арт?

Просто ни се обадете или ни оставете съобщение. Нашият персонал ще отговори с удоволствие на всеки един Ваш въпрос!